ENG.png
RU.png
fin.png

Vapahtajan kirkko vuodatetun veren päällä ​ Kirkko on yksi Pietarin ja Venäjän tärkeimmistä nähtävyyksistä. Tämä kirkko rakennettiin paikalle, jossa poliittiset nihilistit haavoittivat kuolemaan keisari Aleksanteri II:n maaliskuussa 1881. Kirkko rakennettiin vuosina 1883-1907. Rakentamisen rahoitti keisarillinen perhe.

Pyhän Iisakin katedraali ​ Tuomiokirkko on kaupungin suurin ortodoksinen katedraali. Se on maailman suurin ortodoksinen peruskirkko ja neljänneksi suurin katedraali. Se on omistettu Pyhälle Dalmatialaisen Iisakille, Pietari Suuren suojeluspyhimykselle, joka oli syntynyt tuon pyhän juhlapäivänä. Katedraalin rakentaminen Montferrandin johdolla kesti 40 vuotta vuosina 1818–1858.

Kazanin katedraali ​ Arkkitehti Andrei Voronikhinin vuosina 1801–1811 rakentama katedraali rakennettiin valtavasti, ja siinä on vaikuttava kivipylväikkö, joka ympäröi pienen puutarhan ja keskussuihkulähteen. Tuomiokirkko sai inspiraationsa Pietarinkirkosta Roomassa ja sen oli tarkoitus olla maan tärkein ortodoksinen kirkko.

Smolna ​ Katedraali oli osa keisarinna Elisabetin suunnittelemaa kompleksia, johon sisältyisi nunnaluostari ja uusi tyttökoulu - Venäjän valtakunnan ensimmäinen ja tunnetuin tyttöjen valtionkoulu. Rakentaminen aloitettiin 30. lokakuuta 1748, ja katedraalin rakentaminen oli valmis vuoteen 1761 mennessä.

Pietarin synagoga ​ Pietarin suuri kuorosynagoga on Euroopan toiseksi suurin synagoga. Se rakennettiin vuosina 1880-1888 ja vihittiin käyttöön vuonna 1893. Pietarin päärabbi on Menachem Mendel Pewzner. Nykyään Pietarin suuri kuorosynagoga on rekisteröity maamerkki ja liittovaltion tärkeä arkkitehtoninen muistomerkki.